Kansainvälisen SM Pohjanmaa Rallin järjestelyt on polkaistu käyntiin!

Pohjanmaalla ajetaan jälleen viikko ennen juhannusta perinteikäs SM Pohjanmaa Ralli (17.-18.6.2022). Ralli oli tarkoitus ajaa osana FIA:n European Rally Trophy -sarjaa jo viime vuonna, mutta pandemia vesitti suunnitelman. Nyt kansainvälinen sarja on osana tapahtumaa jälleen SM-arvon lisäksi. ERT-sarjan kaksi muuta Skandinavian osakilpailua ajetaan Ruotsissa (South Swedish Rally 26.-28.5.2022) ja Tanskassa (Sydhavsrally 9.-10.9.2022). Näiden kilpailujen yhteydessä ajetaan myös Nordic Rally Championship -sarja, johon pääsee osallistumaan myös kansallisilla autoilla.

Pohjanmaa Ralli kokee pieniä muutoksia kaudella 2022, joista kilpailunjohtaja Erkki Hemminki kertoo lisää.
-Otetaan uusi yritys ERT-sarjan osalta ja toivotaan, että pandemia hellittäisi kesään mennessä ja saataisiin järjestää tapahtuma normaali olosuhteissa. Rallin reitti on suunniteltu täysin uusiksi, eikä viimevuotisilla nuoteilla tee mitään. Perjantai-iltana ajetaan kaksi erikoiskoetta ja lauantaina jatketaan. Tällä hetkellä selvitellään mahdollisuutta ajaa yleisöerikoiskoe Seinäjoen keskustassa.


Rallin huoltoparkki tulee sijaitsemaan jälleen Rengastien Autotarvikkeen ympäristössä. Sijainti on hyväksi todettu ja pitkä yhteistyö paikallisten yrityksien kanssa saa odotettua jatkumoa. Kilpailun lähtö- ja maaliseremoniat tuodaan keskustaan lähelle ihmisiä viime vuoden tapaan.


-Olemme käyneet läpi viimevuoden palautteet ja näyttää siltä, että hienosti onnistuttiin. Ne osa-alueet, mitä on pyydetty parantamaan ovat työn alla. Täytyy jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia rallin järjestelyihin osallistuvia tahoja ja yhteistyökumppaneita. Meillä on todella hyvä tiimi tekemässä rallia, kiittelee Hemminki.

Kuva: Hannu Rainamo

Samankaltaiset artikkelit