SM Pohjanmaa Ralli tulee Seinäjoen keskustaan – Yksi paikka arvotaan VIP-auton kyytiin!

Perinteinen SM Pohjanmaa Ralli ajetaan 17.–18.6. Seinäjoella ja sen lähikunnissa. Kilpailun reitti on kokenut mittavan uudistuksen sitten viime vuoden. Reitin kokonaispituus on nyt noin 450 km, joista erikoiskokeiden osuus on 130 km. Erikoiskokeita on kaikkiaan kahdeksan, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa. SM-arvon lisäksi kilpailu on myös osa FIA:n ERT-sarjaa, johon kuuluu myös Nordic Rally Championship -sarja kansallisille autoille.

”European Rally Trophy koostuu seitsemästä eurooppalaisesta alueellisesta sarjasta, jonka parhaimmisto kilpailee toisiaan vastaan kauden päättävässä finaalissa. Sarjan tarkoituksena on helpottaa kilpailemista ulkomailla ja avata uusia mahdollisuuksia hyvässä urheiluhengessä”, FIA:n tiedotteessa kerrotaan.

Huoltoparkki sijaitsee tuttuun tapaan yhteistyökumppanimme Rengastien Autotarvike Oy:n pihapiirissä. Kilpailun lähtö- ja maaliseremoniat järjestetään Seinäjoen keskustassa viime vuoden tapaan. Huoltoparkkiin, lähtöön ja maaliin on yleisöllä vapaa pääsy.

Yksi reitin isoimmista uudistuksista on Seinäjoen keskustassa ajettava yleisö-EK. Lyhyt ja ytimekäs erikoiskoe sisältää sekä asfalttia että soraa ja tarjoaa varmasti haasteita kuljettajille. Erikoiskoe palvelee erityisesti katsojia loistavan sijaintinsa ansiosta. Erikoiskokeen yhteyteen rakennetaan myös VIP-tapahtuma, jonka ohjelmasta tiedotamme myöhemmin lisää.

SM Pohjanmaa Rallin organisaatio tekee tapahtumaa sekä kilpailijoille että yleisölle. Tämän vuoden rallissa tarjoamme yhdessä Rengastien Autotarvike Oy:n kanssa yhdelle onnekkaalle pääsyyn VIP-auton kyytiin. Rallin virallisella FB-sivulla järjestetään toukokuussa arvonta, jonka pääpalkintona on kyyditys rallin yleisö-EK:lla.

Uutena palveluna tarjoamme mahdollisuuden ostaa liput erikoiskokeille verkkokaupasta. Perinteisten erikoiskoelippujen lisäksi ostettavissa ovat rallipassit ja VIP-liput. Verkkokauppa on kätevin tapa ostaa liput, mutta tarjoamme perinteiseen tyyliin mahdollisuuden ostaa myös suoraan erikoiskokeelta. Myös lähialueen huoltoasemat myyvät tuttuun tapaan rallipasseja lähempänä kilpailua. Rallin organisaatio tekee yhteistyötä lipunmyynnissä paikallisten urheiluseurojen kanssa, joten ostamalla lipun tuet myös lähialueen urheilua. Kilpailun reittikartta julkaistaan tänä vuonna ennakkoon, joten yleisöllä on enemmän aikaa tehdä suunnitelmia.