SM Pohjanmaa Rallin kulisseissa rakennetaan tulevaa rallia kovaa tahtia

Kesäkuussa ajettavaa SM Pohjanmaa Rallia valmistellaan jo täydellä tohinalla, ja tapahtuman konsepti alkaa ottaa muotoaan. Tällä kertaa sekä rallin kilpailukeskus että huoltoparkki tulevat sijaitsemaan Seinäjoen Rengastiellä. Järjestelystä hyötyvät niin ralliorganisaatio, kilpailijat kuin katsojatkin. Rengastien Autotarvike on yksi rallin yhteistyökumppaneista, ja heidän tilansa soveltuvat loistavasti rallin keskuspaikaksi.

Ratamestarit ovat saaneet alustavan reittisuunnitelman valmiiksi. Kahdeksan erikoiskokeen reitti sisältää noin 120 kilometriä haastavia, pohjalaisia teitä. Kuljettajille on luvassa täysin uusia haasteita, sillä erikoiskokeet sisältävät kokonaan uusia osuuksia edellisvuoteen verrattuna. Mukana on myös yksi yleisöerikoiskoe, jonka yhteyteen järjestetään oheisohjelmaa. Lisämausteen reittiin tuo se, että tänä vuonna kilpailun lähtö ja maali tuodaan ihan Seinäjoen keskustaan!

Kilpailu on osa FIA:n ERT-sarjaa ja ralliin odotetaan kuljettajia myös ulkomailta. Säännöt tehdään FIA:n ohjeistuksella, joka eroaa tietyiltä osin kotimaisen SM-sarjan säännöistä. Kaksi muuta ERT-sarjan osakilpailua ajetaan Ruotsissa ja Tanskassa.

Samankaltaiset artikkelit