SM ­Pohjanmaa Rallin 50-vuotisjuhlakisa kaasutellaan jälleen Seinäjoen ympäristössä – tällä kertaa toukokuussa!
Vuonna 1973 ensimmäisen kerran Pohjanmaa Ralli nimellä ajettu kilpailu juhlii 50-vuotiasta taivaltaan, kun SM Pohjanmaa Ralli avaa SM-sarjan kesäkauden. Viime vuonna kesäkuussa kurvailtu kilpailu ajetaan tällä kertaa toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 19.–20.5. Ympäri Etelä-Pohjanmaata kiertelevä reitti on muodostunut alueen parhaista ja vauhdikkaimmista ralliteistä sisältäen vuoristoratamaisia osuuksia ja tarkkuutta vaativia paikkoja.
Lähtö tapahtuu Seinäjoen torilta perjantai-iltana ja maaliin tullaan n. vuorokautta myöhemmin samaan paikkaan. Yhteensä seitsemästä erikoiskokeesta kaksi ajetaan perjantaina ja loput viisi lauantaina. EK-kilometrejä kertyy n. 110 nuottiluokkien ajaessa molemmat päivät muiden luokkien päästessä irti lauantaina. Rallin huoltoparkki ja kilpailukeskus sijaitsevat tutusti Rengastien Autotarvikkeen ympäristössä.
Lauantaina Seinäjoen keskustassa ajetaan kuljettajilta kiitosta kerännyt kaupunkierikoiskoe, joka viime vuonna kurjasta kelistä huolimatta houkutteli teiden varsille myös varsin mukavasti yleisöä. Luvassa on siis jälleen vauhdikasta menoa ympäri maakuntaa ja yleisöllä on mahdollisuus päästä kokemaan rallin lumo metsän siimekseen tai kaupungin sykkeeseen. Kotimaan huippunimet takaavat varmasti kovatasoisen kilpailun luokassa kuin luokassa ja SM Pohjamaa Ralli toimii myös Seinäjoen tunnetusti vilkkaan tapahtumakesän avaajana.