50 vuotta täyttävään SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautui 129 autokuntaa, kansallisen kärjen lisäksi mukana mm. Jari-Matti Latvala ja kunniavieraina joukko Pohjanmaa Rallissa menestyneitä!

Kuva Hannu Rainamo

19.–20.5. ajettavaan SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautui kaikkiaan 129 kuljettajaparia. Mukana on SM-huippujen lisäksi myös Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala historic-luokan Toyota Celicallaan. Juhlavuoden kunniaksi on paikalle kutsuttu myös vuosien varrella Pohjanmaa Rallissa menestyneitä, kuten ensimmäisen Pohjanmaa Rallin voittaja Simo Lampinen sekä myös mm. Kyösti Hämäläinen, Hannu Mäki-Ikola, Lasse Lampi ja Juha Kangas. Legendat ovat bongattavissa rallin lähdöstä perjantai-iltana.

Ralli käynnistyy tuttuun tapaan perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Tänä vuonna kaikki luokat eivät kuitenkaan aja molempina päivinä, vaan perjantaina starttaa vain ns. nuottiluokat. Loput luokat hyppäävät mukaan lauantaina, jolloin startataan myös torilta liikkeelle klo 10.41. Lauantai kattaa kuusi erikoiskoetta, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa. Reitin kokonaismitta on tänä vuonna kaikkiaan n. 386 km, joista erikoiskokeiden osuus on n. 107 km. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina n. klo 18.00.

Seinäjoen keskustassa ajettava erikoiskoe tuo rallin lähelle yleisöä ja sen järjestäminen on organisaatiolta iso ponnistus. Vuosi sitten kurja keli varmasti piti monet katsojat visusti sisätiloissa, mutta kelin osuessa kohdalleen EK:lle odotetaan yleisöryntäystä. Erikoiskoe ajetaan samassa muodossa kuin vuosi sitten: startti tapahtuu urheilutalon kupeesta, josta Kirkkokadun sillan kautta koukataan Lukion pihan poikki jokirantaan, jota pitkin maali löytyy läheltä jokipaattia ja Kampustaloa.

-Järjestelyt ovat sujuneet pääosin hyvin, vaikka reitti saatiin aika viime hetkessä valmiiksi. Aikaistunut rallin ajankohta on vaikuttanut siihen, että tiettyjä osuuksia jouduttiin jättämään pois. Reitistä muodostui kuitenkin monipuolinen, josta löytyy tykättyjä ja ns. ajettavia osuuksia, kertoo reittijohtaja Juha Hautala.

Aikaistunut ajankohta tuo rallireitille myös toisenlaisen haasteen ja muistettavan asian. Juha Hautala:

-Toivon yleisöltä erityistä varovaisuutta ja tarkkavaisuutta reitillä tapahtuvien kevättöiden vuoksi. Peltoja ei missään nimessä saa talloa ja maanomistajien alueita on kunnioitettava. Kilpailijoilta toivon erityistä varovaisuutta ennakkotutustumisen aikana reitillä liikkuvien maatalouskoneiden suhteen.

Kaupunkierikoiskoe aiheuttaa liikennejärjestelyjä Seinäjoen keskustassa seuraavasti:

Torstaina 18.5.2023 klo 15–21 ja lauantaina 20.5.2023 klo 12.00–20.30 välisinä aikoina suljetaan Seinäjoen kaupungin ja viranomaisten luvalla muulta liikenteeltä:

– KIRKKOKATU kevyenliikenteen väylineen välillä Kaartotie/Marttilantie – Jouppilantie/Huhtalantie

– PUISTORAITIT välillä Talankuja – Matinkujan silta / Kalevankatu

– ALASENPUISTO MATONPESUPAIKKOINEEN

– UIMAHALLIN JA LUKION piha-alueet sekä LIIKENNEPUISTO

– Lisäksi Kauppakatu Marttilantien ja jokirannan väliseltä alueelta

Samankaltaiset artikkelit